Οφέλη της διαφήμισης για την επιχείρηση

6 οφέλη της διαφήμισης για την επιχείρησή σας

6 λόγοι για να αρχίσετε τη προώθηση της online επιχείρησής σας, είτε έχετε website ή eshop

Ποια είναι τα οφέλη της διαφήμισης για την επιχείρησή σας; Μπορεί να αναρωτιέστε αν όντως αξίζει να επενδύσετε ενέργεια, χρόνο ή λεφτά για την προώθηση των προϊόντων ή υπηρεσιών σας. Η απάντηση είναι απλή: Κανείς δε ξέρει ποιοι είστε, ή αν καν υπάρχετε, που και πως να σας βρει σε αυτή τη θάλασσα πληροφοριών, υπηρεσιών και προϊόντων που είναι το ίντερνετ.

Σκληρό, αλλά αληθινό. Οι πελάτες σας περιμένουν μια βάρκα στη μέση αυτής της θάλασσας. Μπορεί να έχετε την καλύτερη βάρκα από όλους. Αν δεν την πάτε όμως μπροστά τους, αυτοί δε θα διασχίσουν ωκεανό να τη βρουν, θα πάει κάποιος άλλος τη δική του.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη της διαφήμισης και γιατί είναι απαραίτητη για τη προώθηση της επιχείρησής σας

1. H online διαφήμιση, είναι γρήγορη, ευέλικτη και εύκολα ανιχνεύσιμη.

Με τη διαδικτυακή διαφήμιση, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα υπέροχα προνόμια που παρέχονται με τα ψηφιακά μέσα. Άμεση πρόσβαση, δωρεάν ενημέρωση και επεξεργασία των διαφημίσεών σας και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε άμεσα ποιες διαφημίσεις λειτουργούν, πόσα άτομα τις βλέπουν, πού τις βλέπουν, ποιοι κάνουν κλικ και πότε. Με τέτοιου είδους πληροφορίες στα δάχτυλά σας, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις διαφημίσεις σας αμέσως, εάν δεν αποδίδουν τόσο καλά όσο θέλετε.

2. Οδηγείτε κίνηση στο site σας και αυξάνετε τις μετατροπές

Δεδομένου ότι ο ιστότοπός σας είναι ο κόμβος της διαδικτυακής παρουσίας σας, είναι λογικό να πρέπει να δημιουργείτε επισκεψιμότητα σε αυτόν.

Στο κάτω κάτω της γραφής, όλα έχουν να κάνουν με τους αριθμούς: οι διαδικτυακές διαφημίσεις προσελκύουν περισσότερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας. Όταν έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα, αυξάνετε δραματικά την πιθανότητα για leads και conversions. Τελικά, αυτό καταλήγει σε περισσότερο κέρδος.

Ποια άλλα είναι τα οφέλη της διαφήμισης για την επιχείρησή σας:

3. Γνωστοποιείτε το brand σας, την εγκυρότητα σας και την εμπιστοσύνη των πελατών.

Η εμφάνιση των διαφημίσεων σας μπροστά από πιθανούς ενδιαφερόμενους, ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση.

Καταρχάς, το όνομά σας γίνεται γνωστό. Έπειτα, οι επισκέπτες εμπιστεύονται και ξέρουν αυτό το όνομα από δω και πέρα, η επιχείρησή σας φαίνεται νόμιμη και το κύρος σας ανεβαίνει. Τελικά, κέρδος.

4. Προωθείτε την επιχείρησή σας σε συγκεκριμένα target groups.

Όταν διαφημίζεστε στο διαδίκτυο, μπορείτε να προσαρμόσετε το μήνυμά σας για να μιλήσετε συγκεκριμένα στο target group σας ή πολλαπλά μηνύματα προσαρμοσμένα σε τμηματοποιημένα είδη κοινού.

Αυτό το είδος στοχευμένης διαφήμισης σας δίνει πλεονέκτημα της πιθανότητας για μετατροπές. Είναι πιο οικονομικό και πιο αποτελεσματικό. Δείτε σε αυτό το σύνδεσμο περισσότερα για τους τρόπους διαφήμισης στο διαδίκτυο.

5. Το κάνουν ήδη οι ανταγωνιστές σας.

Ναι, μάθαμε από παιδιά πως δεν πρέπει να κάνουμε κάτι επειδή απλά το κάνουν κι οι άλλοι. Ας το ξεχάσουμε για λίγο.

Αν ο ανταγωνισμός σας συνδέεται με το δικό σας target group, κερδίζει leads και conversions που θα μπορούσαν να είναι δικά σας. Διεκδικήστε τα! Οι αγοραστές δε θα αλλάξουν ποτέ πωλητές, αν δεν εμφανιστείτε εσείς μπροστά τους, να τους αλλάξετε κατεύθυνση.

6. Επικεντρώνεστε ακριβώς εκεί που βρίσκονται οι προοπτικές σας.

Οι καλοί salesmen ξέρουν, οι εποχές αλλάζουν. Το marketing εξελίσσεται και αυτή τη στιγμή, κανείς δε μπορεί να επιτύχει αν μείνει πίσω στις τακτικές του.

Ο κόσμος μοιάζει σαν να είναι πάντα online, κάπου κοντά που είναι και η επιχείρησή σας, άρα εκεί που θα έπρεπε να τους κατευθύνει η διαφήμισή σας. Ξεκινήστε σήμερα το δικό σας marketing plan, δείτε την online επιχείρησή σας να εξυψώνεται!

 

Τζοάννα Βουλουμπασάκη,

Copywriter/SEO Specialist

www.influencemedia.co  > Real Marketing is influencing both Logic and Emotions.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *