ASPECT architecture – Αρχιτεκτονικό Γραφείο

Back to Blog

ASPECT architecture – Αρχιτεκτονικό Γραφείο

Κατασκευάσαμε το site του αρχιτεκτονικού γραφείου aspect argitecture, κατασκευαστικής εταιρίας με γραφεία σε Αθήνα και Μήλο. Και σας το παρουσιάζουμε. 

Τι είναι αυτό που κάνει μια εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της οικοδομής να καταφέρνει αρχικά να “μείνει ζωντανή” και στη συνέχεια να συνεχίσει να επεκτείνεται, σε ένα κλάδο που γενικά παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης; Γιατί κάποιες επιχειρήσεις αντέχουν στη κρίση και κάποιες άλλες όχι;

Κάποια πράγματα είναι βέβαια: ένα από αυτά είναι πως, οποιαδήποτε σύντομη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν μπορεί παρά να είναι πρόχειρη και αποσπασματική. Κάποιο άλλο είναι πως η “μη αντοχή” στη κρίση δεν σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση ούτε κάποια “κακή” εταιρία, ούτε και ανικανότητα του κατόχου της. Από την άλλη πλευρά,

παρατηρώντας τη διαδρομή αρκετών εταιριών που μείναν αλώβητες ή και συνέχισαν να επεκτείνονται εν μέσω κρίσης, δεν μπορούμε παρά να εστιάσουμε σε έναν κοινό παρανομαστή που περιγράφεται με ελάχιστες λέξεις: προσαρμογή, εκσυγχρονισμός και όπου είναι δυνατόν, βήματα σε δρόμους που δεν τους έχει πρώτα διαβεί όλος ο υπόλοιπος ανταγωνισμός.

Η σελίδα ​aspect-architecture.gr

Picture

Κάντε κλικ στην εικόνα κι επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aspect-architecture.gr

Δεν είχαμε τη χαρά να κατασκευάσουμε εξ΄ αρχής την ιστοσελίδα aspect-architecture.gr. Το αρχιτεκτονικό γραφείο aspect-architecture μας ζήτησε τον εκσυγχρονισμό και στην ουσία την αναδημιουργία της υπάρχουσας ιστοσελίδας της εταιρίας. “Θέλω να μπορώ να μπαίνω και να διαμορφώνω τα άρθρα, τις εικόνες, τα πάντα”, ήταν το πρωταρχικό αίτημα που είχαμε, και δεδομένου ότι το designe της σελίδας δεν θα έπρεπε να υπολείπεται στο ελάχιστο αυτού που παρουσιάζει κάθε έργο της εταιρίας, ενώ οι λεπτές αποχρώσεις της όλης αρχιτεκτονικής της σελίδας θα έπρεπε να ακολουθούν πιστά την αντίστοιχη φιλοσοφία της εταιρίας, οι επιλογές μας ήταν στην ουσία προκαθορισμένες.

Η κατασκευή της ιστοσελίδας

Για τη κατασκευή της ιστοσελίδας aspect-architecture.gr χρησιμοποιήθηκε – τι άλλο; – wordpress κι επιλέχθηκε το θέμα ​monolit. Στο χτίσιμο της σελίδας βοήθησε ο  visual composer που έκανε την ανακατασκευή σχετικά εύκολη υπόθεση, ενώ ένας λεπτομερής σχεδιασμός στον κατάλληλο συνδυασμό σελίδων, portfolios και servises έκανε την ύπαρξη των πολλών δεκάδων (!) υποσελίδων που αποτελούν το σύνολο της σελίδας να

(α) συμπτυχθούν σε ένα απλούστατο μενού επτά μόνο σελίδων, και
(β) να κάνουν τη πλοήγηση ολόκληρης της ιστοσελίδας απλή και καθόλου κουραστική για τον επισκέπτη,

επιτρέποντάς του να οδηγείται στα σημεία ακριβώς που ενδιαφέρεται να περιηγηθεί, καθώς και να επιστρέφει εύκολα σε όποιο σημείο επιθυμεί και να συνεχίζει από εκεί τη μετέπειτά του περιήγηση, χωρίς να χάνεται.

Το site είναι δίγλωσσο, όπως ακριβώς ζητήθηκε να είναι, η προσαρμογή του σε κάθε συσκευή και σε κάθε τύπο οθόνης μελετήθηκε εξονυχιστικά κι επιτεύχθηκε απόλυτα, ενώ η τελική ταχύτητα της ιστοσελίδας είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Οι τελικές ρυθμίσεις έγιναν, η σύνδεση με τα google analytics πραγματοποιήθηκε και η ιστοσελίδα https://aspect-architecture.gr/ είναι πλέον έτοιμη για χρήση. Δείτε τη, περιηγηθείτε σε αυτή, γνωρίστε την εταιρία και τα έργα της, απολαύστε το site!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Blog