Γιατί να μη φτιάξω μόνος μου μια ιστοσελίδα από τις έτοιμες και δωρεάν φόρμες που διαφημίζονται στο διαδίκτυο;

Το τι είδους ιστοσελίδα θα χρειαστεί ένας επαγγελματίας θα το καθορίσουν εξ΄ ολοκλήρου οι ανάγκες του, και αφού πρώτα αξιολογήσει πλήρως τους λόγους που χρειάζεται μια ιστοσελίδα. Αν για παράδειγμα εκτιμήσει ότι το site του θα επιτελέσει κάποια συγκεκριμένη χρηστικότητα και πως δεν θα τη χρειαστεί για να προσελκύσει νέους πελάτες ή για να δώσει κάποιο κύρος στην επιχείρησή του, μια απλή ιστοσελίδα που μπορεί να κατασκευαστεί από τον οποιοδήποτε ή μια δωρεάν ιστοσελίδα θα τον καλύψει πλήρως.

Αν, απεναντίας, στα άμεσα σχέδιά του είναι

  • η προσέλκυση νέων πελατών
  • η ισχυροποίηση του brand και του κύρους της επιχείρησης
  • η δημιουργία μιας στιβαρής κι επαγγελματικής εικόνας για την επιχείρησή του, και γενικότερα
  • να αυξήσει τα έσοδά του στοχεύοντας στο πολύ μεγαλύτερο κοινό που μπορεί να την αναζητήσει,

ας γνωρίζει ότι η κατασκευή ιστοσελίδας έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα τεχνογνωσίας στους τομείς που αφορούν την αισθητική της, τις λειτουργίες της, τη ταχύτητά της, το πόσο εύκολα θα μπορούν να τη βρίσκουν οι χρήστες που την αναζητούν κ.ά. Ότι ο ανταγωνισμός στο χώρο του είναι ήδη μεγάλος, και πως όσο καλύτερος είναι ο επαγγελματίας που την έχει δημιουργήσει τόσο υψηλότερα θα βρίσκεται μπροστά από τον ανταγωνισμό – και σε τελική ανάλυση, τόσο υψηλότερα θα είναι τα κέρδη του.

Συνοπτικά ως απάντηση στο ερώτημα θα μπορούσαμε να δώσουμε το εξής: γιατί αφήνοντας τη δημιουργία της σελίδας σας σε έναν επαγγελματία, θα έχετε καλύτερη ιστοσελίδα από τον ανταγωνιστή σας που έφτιαξε μια φθηνή ή δωρεάν σελίδα. Θα προσεγγίζετε ευκολότερα τους χρήστες του ίντερνετ, θα τους τραβάτε περισσότερο τη προσοχή. Κι εν τέλει, θα έχετε περισσότερους πελάτες.