Τι είναι τα premium θέματα σε ένα site;

Το θέμα είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση μιας ιστοσελίδας. Ορίζει τη δομή των σελίδων της, τη μορφοποίησή της, τη διάταξη των κειμένων και των εικόνων ή και ο τρόπος που εμφανίζονται οι λειτουργίες του. Τα θέματα που χαρακτηρίζονται ως premium:

  • μπορεί να είναι δωρεάν ή με πληρωμή
  • περιέχουν προχωρημένες λειτουργίες και ρυθμίσεις για την εμφάνισή του
  • υποστηρίζονται από ομάδα προγραμματιστών, η οποία φροντίζει διαρκώς για την αναβάθμισή του, για την συμβατότητά του με κάθε νέα έκδοση του wordpress
  • ανανεώνονται διαρκώς με τη πάροδο του χρόνου, διασφαλίζοντας συνεχώς ότι δεν υπάρχουν κενά ασφαλείας.

Μια ιστοσελίδα μπορεί να χτιστεί με βάση ένα θέμα. Ή, να σχεδιαστεί από λευκό χαρτί, οπότε και το κόστος της ανεβαίνει κατακόρυφα. Σχεδόν το σύνολο των σύγχρονων ιστοσελίδων δημιουργούνται με βάση κάποιο θέμα.  Ανάλογα με την εταιρία που έχει αναλάβει τη κατασκευή της, μπορεί να ακολουθήσει πιστά το ίδιο το θέμα, ή να το προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη της σελίδας.

Μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δωρεάν premium θέματα και στα επί πληρωμή είναι η εξής. Σχεδόν όλα τα premium θέματα που διατίθενται δωρεάν δίνουν περιορισμένες λειτουργίες. Για την επέκτασή τους ζητείται η αγορά του συγκεκριμένου θέματος.

Το κόστος των premium αγορασμένων θεμάτων είναι σχετικά μικρό σε σχέση με το συνολικό κόστος μιας ιστοσελίδας. Έτσι, μια επαγγελματική ιστοσελίδα που δεν θα έχει περιορισμό στις λειτουργίες και στην εμφάνισή της, θα στηθεί σε ένα premium επί πληρωμή θέμα.