H2OnlyBattery – Φακός χωρίς μπαταρίες

Back to Blog

H2OnlyBattery – Φακός χωρίς μπαταρίες

Πατέντα ελληνική, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, πιστοποίηση ευρωπαϊκών προδιαγραφών και η πρώτη της εφαρμογή μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά: είναι ένας φακός που λειτουργεί χωρίς κοινές μπαταρίες, για την ακρίβεια λειτουργεί με μπαταρία η οποία ενεργοποιείται μόνο με… νερό! 

Kατασκευάσαμε το διαδικτυακό κατάστημα μέσω του οποίου γίνεται  η προώθηση του μοναδικού αυτού προϊόντος. Και σας το παρουσιάζουμε.

Δείτε τη κατασκευή, περιηγηθείτε στις σελίδες του καταστήματος h2onlybattery και γνωρίστε τη νεοεμφανιζόμενη τεχνολογία. Η προσωπική μας γνώμη (αλλά και γνώση!) είναι πως στο μέλλον θα δούμε περισσότερες εφαρμογές του φακού χωρίς μπαταρίες, καθώς και ότι θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά αυτό το προϊόν.

H2only battery. Ο σχεδιασμός.

Σε μια υπάρχουσα μονοσέλιδη ιστοσελίδα καταχώρησης και παρουσίασης του προϊόντος μας ζητήθηκε να προσθέσουμε ένα σύστημα πληρωμών. Η οδηγία ήταν να

  • παραμείνει η υπάρχουσα δομή και αισθητική της σελίδας,
  •  δημιουργηθεί μια νέα σελίδα με τα προϊόντα,
  • δημιουργηθεί ως αρχική σελίδα μια σελίδα που θα παρέπεμπε στο αντίστοιχο site της επιχείρησης, ανάλογα με την ήπειρο που βρίσκεται ο επισκέπτης και
  •  προστεθούν κάποιες λειτουργικές λεπτομέρειες που θα έκαναν πιο εύκολη τη περιήγηση και την επικοινωνία του χρήστη.

Επιπλέον ζητήθηκε η δυνατότητα επέκτασης του site ώστε στο μέλλον να μπορεί να περιλαμβάνει blog με νέα και ενημερώσεις για νέα προϊόντα, να εμφανίζονται (όταν αυτά προστεθούν) σε κατηγορίες και να μεταβληθεί όταν αυτό χρειαστεί η αρχική σελίδα ώστε να παραμείνει λειτουργική και να εστιάζει πια πρωτίστως όχι στο υπάρχων προϊόν, αλλά στην ίδια τη τεχνολογία που έχει δημιουργηθεί, και έπειτα στις εφαρμογές του.

Προτιμήθηκε από τη πλευρά μας να στηθεί η σελίδα εξ΄ ολοκλήρου από την αρχή. Αντί της custom κατασκευής που ήδη υπήρχε, η σελίδα θα στηνόταν με βάση το CMS του WordPress. Το designe του θέματος που αγοράστηκε αφέθηκε να χρησιμοποιηθεί για τη μελλοντική ανακατασκευή της, και ξεκίνησε το χτίσιμο της σελίδας από την αρχή.

Η Κατασκευή

Picture

Αγοράστηκε το θέμα porto, το οποίο περιείχε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμασταν για τη κατασκευή της σελίδας. Παρακάμφθηκαν τα tablates που υποστηρίζονταν από το θέμα, και με τη χρήση του Visual Composer πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή της υπάρχουσας σελίδας από την αρχή. Προστέθηκαν κάποιες αισθητικές πινελιές και λειτουργίες χρήσης και δημιουργήθηκαν οι επιπλέον σελίδες όρων χρήσης, πολιτικής απορρήτου και τρόπων πληρωμής, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σε πίνακα που έγινε με τη χρήση κώδικα μέσω του framework bootstrap.

Οι επιλογές μας για το designe ήταν περιορισμένες, παρ΄ όλα αυτά έγινε το καλύτερο δυνατόν ώστε να εμφανίζεται αυτό που ήθελε η ιδιοκτήτρια εταιρία με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν αρκεστήκαμε στις επιλογές του θέματος για το responsive view του site: για κάθε ανάλυση οθόνης, έγιναν με CSS custom προσθήκες ώστε να εμφανίζονται τα πάντα σωστά, οποιαδήποτε συσκευή κι αν χρησιμοποιεί ο χρήστης. Επιπλέον βελτιστοποιήθηκαν οι φωτογραφίες και τα video, ελαχιστοποιήθηκε και καθαρίστηκε η περιττή javascript με αποτέλεσμα η ταχύτητά του να απογειωθεί – στις κινητές συσκευές, η ταχύτητά του σύμφωνα με την επίσημη μέτρηση ταχύτητας της google φτάνει το 95%!

Και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, ήρθε η ώρα για το σύστημα πληρωμών.

Το κατάστημα

PictureΓια ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για μικρό σχετικά αριθμό προϊόντων το WooComerce ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή για την online πώληση προϊόντων. Δημιουργημένο να ενσωματώνεται αρμονικά στο WordPress είναι η αγαπημένη λύση του 30% των ηλεκτρονικών καταστημάτων του παγκοσμίου εμπορίου, που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του καταστήματος να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των συναλλαγών τους.

Το πως πρέπει να είναι ένα e-shop είναι γνωστό. Τοποθετήθηκαν τα προϊόντα, ενώ με τη προσθήκη των κατάλληλων plugins δημιουργήθηκε o αλγόριθμος για τον αυτόματο υπολογισμό της τελικής τιμής του προϊόντος ανάλογα με τη τοποθεσία αποστολής και το τρόπο πληρωμής και τοποθετήθηκε σύστημα πληρωμής μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Κάθε παραγγελία που γίνεται ενημερώνει άμεσα με email την ιδιοκτήτρια εταιρία, η οποία με τη σειρά της προχωρεί στην άμεση προώθησή της και αποστολή προς τον πελάτη. Η ενημέρωση για το απόθεμα του προϊόντος είναι άμεση προς τον χρήστη, η εταιρία έχει τον απόλυτο έλεγχο τόσο των παραγγελιών όσο και των αποθεμάτων των προϊόντων,

και το κατάστημα ολοκληρώθηκε, πλήρως λειτουργικό κι έτοιμο να πουλήσει!

Όσο για τη τιμή του… Μπορούμε να πούμε ότι έγινε στη πιο ανταγωνιστική τιμή της αγοράς. Ρωτήστε μας!

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Blog