Αντιγόνη Παπαδοπούλου –
καθηγήτρια φιλόλογος

Εκπαιδευτική ιστοσελίδα κ΄ πλατφόρμα διαδικτυακών μαθημάτων

Ταυτότητα:
Ιστοσελίδα Εκπαίδευσης κ΄ πλατφόρμα διαδικτυακών μαθημάτων

Εργασία: Βελτίωση ιστοσελίδας

Θέμα: Astra, custom

Builder: Gudemberg

Ιδιοκτήτης: Αντιγόνη Παπαδοπούλου

Η εκπαιδευτικός και καθηγήτρια φιλόλογος Αντιγόνη Παπαδοπούλου ανανέωσε τη διαδικτυακή της παρουσία.

Μια ιστοσελίδα που ως τώρα λειτουργούσε ως μέσο προβολής μετατράπηκε σε λειτουργικό εργαλείο. Λόγω των αναγκών της εποχής στη σελίδα ενσωματώθηκε ο χώρος των online μαθημάτων. Συνολικά η ιστοσελίδα ανακατασκευάστηκε, σε νέο θέμα και με νέα δομή.

Οι ανάγκες

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει πρώτη προτεραιότητα να είναι λειτουργική. Οι ανάγκες πλέον πρόκριναν τα παρακάτω στοιχεία:

  • Απλότητα. Οι κινούμενες εικόνες και τα πολλά εφέ είναι περιττοί αντιπερισπασμοί, αλλά πλέον και κοινοτοπία. Στη σελίδα ο χρήστης θα συναντήσει μόνο ότι αναζητά να βρει.
  • Έμφαση στο περιεχόμενο. Απλή, λιτή παρουσίαση όλων των βασικών υπηρεσιών στην Αρχική Σελίδα κι εκτενέστερη αναφορά στις εσωτερικές σελίδες.
  • Εμπειρία πλοήγησης. Ο χρήστης ανά πάσα στιγμή γνωρίζει που βρίσκεται στη σελίδα. Κάθε φορά με ένα κλικ θα μπορεί να μεταφέρεται στο επόμενο σημείο που τον ενδιαφέρει.
  • Ταχύτητα φόρτωσης. Η ιστοσελίδα πλέον πρέπει να ανοίγει γρήγορα από οποιαδήποτε συσκευή. Η μετάβαση από το ένα περιεχόμενο να γίνεται χωρίς να μεσολαβεί “άδειος χρόνος”.
  • Λειτουργικότητα. Έως τώρα λειτουργούσε ξεχωριστή σελίδα για τα online μαθήματα, κάτι που δεν ήταν λειτουργικό. Η σελίδα μαθημάτων ενσωματώθηκε πλέον στην ίδια την ιστοσελίδα.

Η κατασκευή

Όχι πληρωμένα θέματα, όχι περιττά έξοδα. Και τι απλούστερο για τη κατασκευή από τον ενσωματωμένο από το WordPress editor Gutenberg;

Κάθε φορά που ως τώρα θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι απλό και γρήγορο, χρησιμοποιούσαμε τον παλιό, καλό και κλασσικό πια builder Site Origin. Πλέον ο Gutenberg έχει μεγαλώσει, έχει ωριμάσει και κρίθηκε ιδανικός για την εξ΄ ολοκλήρου κατασκευή μιας ιστοσελίδας με τις παραπάνω προδιαγραφές. Με μόλις 5 (πέντε!) πρόσθετα προγράμματα να συνοδεύουν την όλη εγκατάσταση του WordPress η κατασκευή έγινε η απλούστερη δυνατή και απόλυτα λειτουργική.

Και όσον αφορά τη ταχύτητα απόκρισης της σελίδας; Σίγουρα παίρνει κάποιες βελτιώσεις. Αλλά με πλήρη χρόνο φόρτωσης 1,2 sec (!) οι όποιες βελτιώσεις γίνουν θα αφορούν παιχνίδι τεχνικών δυνατοτήτων και όχι ουσίας.

(μέτρηση: gtmetrix, test url: Λονδίνο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *