SporGame.gr – Αθλητικές Ειδήσεις

Back to Blog

SporGame.gr – Αθλητικές Ειδήσεις

“Είμαστε μια παρέα έξι άτομα. Γράφουμε ήδη άρθρα με αθλητικές ειδήσεις σε κάποια site, αλλά ανοίξαμε δική μας σελίδα στο face, τα ανεβάζουμε πλέον εκεί, και σκεφτόμαστε να κάνουμε μια δική μας ιστοσελίδα”. ​

Όταν ακούς τέτοιες πληροφορίες από το τηλέφωνο, αυθόρμητα σου έρχεται ένα ανεπαίσθητο κούνημα του κεφαλιού. Νεανικά όνειρα, σκέφτεσαι. Παρ΄ όλα αυτά, κάτι στη φωνή με έκανε να ακούσω με περισσότερη προσοχή αυτά που άκουγα στην άλλη μεριά της γραμμής.

“Αλήθεια σας το λέω κύριε Κώστα, κάνουμε καλή δουλειά. Δεν το λέω έτσι, αλλά τα άρθρα που γράφω στο… (όνομα πασίγνωστου αθλητικού site) έχουν χιλιάδες views, ενώ η σελίδα μας στο face από τη πρώτη βδομάδα έχει πάνω από 600 ακόλουθους. Πηγαίνουμε σε σχολή, το σπουδάζουμε το είδος αλλά γράφουμε ήδη αρκετά χρόνια και ξέρουμε πολύ καλά το χώρο. Διαβάστε αν θέλετε τα άρθρα μας από το… που έχουμε γράψει και δείτε και μόνος σας.”

Και διάβασα.

Είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει οτιδήποτε αφορά το ποδόσφαιρο ή τα μεγάλα αθλήματα. Για να καταλάβετε τι εννοώ, είμαι ικανός να δω ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς να κάνω ούτε ένα σχόλιο για το ποιον έπρεπε να βάλει ο προπονητής μέσα, τι σύστημα θα έπρεπε να παίξει ή αν έπρεπε σε συγκεκριμένη φάση να δοθεί πάσα ή να συνεχίσει την ενέργεια ο παίχτης μόνος του – για τόσο άσχετο μιλάμε. Αλλά ένα ήταν σίγουρο από τη πρώτη ανάγνωση: ότι τα άρθρα ήταν φτιαγμένα με απόλυτο επαγγελματισμό.

Και αν υπήρχε έστω και μια μικρή αμφιβολία, μετά το πρώτο ραντεβού και την τετ-α-τετ επικοινωνία με τον συνομιλητή μου, η όποια αμφιβολία εξανεμίστηκε και σιγουρεύτηκα για ένα ακόμη πράγμα: ότι μπροστά μου δεν είχα μόνο έναν άνθρωπο με γνώση και πάθος, αλλά κάποιον που ήταν αποφασισμένος να αφιερωθεί σε αυτό που αγαπάει και να μοιραστεί το πάθος του αυτό.

“Τι “χρώμα” θα έχει η ιστοσελίδα που θα φτιάξετε;”
“Κανέναν κύριε Κώστα, θα έχει μόνο αντικειμενικές ειδήσεις και σχόλια δικά μας, αλλά δεν θα πρόσκειται σε καμία ομάδα”. Και στη συνέχεια, μου εξήγησε, “έχουμε τα προσωπικά μας blog όπου εκεί γράφουμε για την ομάδα μας, το site θα είναι απόλυτα αντικειμενικό.”
“Οκ. Και τι όνομα έχετε αποφασίσει να βάλετε;”
“Αυτό που έχουμε ήδη στη σελίδα του face. Sportgame.gr“.

Η ιστοσελίδα

Η αισθητική της σελίδας θα έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο μοντέρνα και πρωτοποριακή. Να μη ξεφεύγει από το γενικό μοτίβο εμφάνισης των ομοειδών σελίδων, αλλά ταυτόχρονα να μη μοιάζει με καμία από αυτές. Να μην είναι μόνο αλλά και να φαίνεται: κάτι νέο στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Το χτίσιμο της σελίδας δεν θα μπορούσε να γίνει παρά σε WordPress, και για τη κάλυψη των παραπάνω προδιαγραφών designe επιλέχτηκε το θέμα Kallyas. Με ενσωματωμένο τον εξαιρετικό visual page builder η προσαρμογή του θέματος στις ανάγκες τις σελίδας έγινε εύκολα, οι κατηγορίες των άρθρων είχαν προσχεδιαστεί και δημιουργήθηκαν και τα όποια εξωτερικά i-frames ενσωματώθηκαν αρμονικά και λειτουργικά στη σελίδα.

Το slide revolution έδωσε τη βοήθεια να δημιουργηθεί η πρώτη εικόνα που θα δει ο επισκέπτης. Οι επιλεγμένες φωτογραφίες προσαρμόστηκαν στη σωστή τους διάσταση, συμπιέστηκαν, ελαχιστοποιήθηκε ο όγκος τους τόσο, ώστε να μην αλλοιωθεί στο ελάχιστο η ποιότητά τους, και συνεχίστηκε το χτίσιμο όπως επέβαλε ο σχεδιασμός πού κάναμε στα επανειλημμένα ραντεβού μας.

Κατά τα γνωστά, τα τελευταία βήματα αφιερώθηκαν στις προσαρμογές της σελίδας σε μικρότερες οθόνες. Η αυτόματη προσαρμογή του θέματος για το responsive designe ποτέ δεν είναι αρκετή, έτσι κάθε κομμάτι της σελίδας εξετάστηκε εξονυχιστικά και προσαρμόστηκε σε τεσσάρων τύπων οθόνες, ώστε να είναι βέβαιο το οπτικό αποτέλεσμα από οποιαδήποτε συσκευή κι αν το δει ο επισκέπτης.

Και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ειδησιογραφική αθλητική ιστοσελίδα η οποία από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της εμφανίζει θεαματική επισκεψιμότητα. Η σύνδεση με το google AdSense έχει ήδη γίνει, και η σελίδα ήδη επιτελεί το έναν από τους σκοπούς για τον οποίο φτιάχνεται κάθε επαγγελματική ιστοσελίδα: να φέρνει έσοδα στον ιδιοκτήτη της.

Όσον αφορά τον άλλο σκοπό της συγκεκριμένης σελίδας;

“Δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ακόμη αθλητικό site, κύριε Κώστα. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα αθλητικά site”.

Δεν αμφιβάλω καθόλου, κύριοι. Είμαι σίγουρος γι΄ αυτό, θα γίνει.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Blog