Πρώτη Πόρτα – Real Estate

Ιστοσελίδα real estate καταχώρησης κ΄ παρουσίασης ακινήτων

Ταυτότητα:
Ιστοσελίδα εταιρίας Real Estate

Εργασία: Κατασκευή ιστοσελίδας

Θέμα: WP Residence

Builder: Elementor, Gudemberg

Ιδιοκτήτης: Λάμπρος Ηλίας

Η νεοσύστατη εταιρία Πρώτη Πόρτα μας ανέθεσε τη διαδικτυακή της παρουσία.

Η εταιρία Πρώτη Πόρτα

Η Πρώτη Πόρτα είναι το παράρτημα στην Ελλάδα εταιρίας Real Estate με έδρα το Λονδίνο. Το αντικείμενό της είναι γενικότερα η διαχείριση ακινήτων ενώ στην Ελλάδα θα δραστηριοποιηθεί αρχικά στο real estate. Φέρνοντας νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο θα είναι ο βασικός τρόπος για τη προώθηση των υπηρεσιών της στην Ελλάδα.

Ως πρώτη κίνηση εισόδου στην αγορά και παράλληλα με την αναζήτηση των κατάλληλων συνεργατών της, ξεκίνησε τη ανάθεση για τη κατασκευή του διαδικτυακού της τόπου.

Η ιστοσελίδα protiporta.gr

Μια ιστοσελίδα real estate έχει απαιτήσεις παραπλήσιες με αυτές ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Η λειτουργικότητά της εξασφαλίζεται με την υποστήριξη ενός δυνατού χώρου φιλοξενίας. Έτσι σε πρώτη φάση και για το πρώτο καιρό λειτουργίας της, επιλέχθηκε ένας semi-dedicatet server υψηλής απόδοσης και μεγάλης χωρητικότητας. Οι ανάγκες θα καλυφθούν για τις πρώτες δεκάδες χιλιάδες καταχωρημένες ιδιοκτησίες, ενώ από εκεί κι έπειτα θα επιλεγεί ένας ακόμη ισχυρότερος χώρος φιλοξενίας.

Οι λειτουργίες που ζητήθηκαν και πλέον παρέχονται στην ιστοσελίδα protiporta.gr για τις ανάγκες της εταιρίας Πρώτη Πόρτα ήταν:

  • Δημιουργία φίλτρου αναζήτησης ιδιοκτησιών.
  • Παρουσίαση των ιδιοκτησιών σε διαδραστικούς χάρτες, ανάλογα με τα φίλτρα, τους τύπους ιδιοκτησιών ή τους συνεργάτες που τους έχουν ανατεθεί.
  • Πλήρη παρουσίαση καθεμίας από τις ιδιοκτησίες – από τιμή, θέση στο χάρτη ή περιοχή μέχρι ευκολίες και ανέσεις που παρέχει. Ο επισκέπτης της σελίδας για κάθε ιδιοκτησία θα μπορεί να γνωρίζει τόσο το τι περιλαμβάνει, όσο και τις ανέσεις που προσφέρει η περιοχή – αν βρίσκεται κοντά σε σταθμό, στάση λεωφορείου, σχολείο κτλ.
  • Δυνατότητα καταχώρησης ιδιοκτησίας από τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη – επισκέπτη.
  • Ξεχωριστή δυνατότητα καταχώρησης από τους συνεργάτες της εταιρίας. Ο κάθε Ατζέντης – Συνεργάτης θα χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα ως βασικό εργαλείο μηχανογράφισης της δουλειάς του.
  • Πολυγλωσσικός μεταφραστής. Αν και αργότερα το site θα μεταφερθεί σε πολλές γλώσσες, για την ώρα ο κάθε επισκέπτης από τα διάφορα μέρη της Ευρώπης θα μπορεί να επιλέγει τη γλώσσα που τον ενδιαφέρει.
  • Διάφορες εσωτερικές χρήσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία της επιχείρησης.

Η κατασκευή του διαδικτυακού τόπου για την Εταιρία Πρώτη Πόρτα

Κάποιες από τις απαιτούμενες λειτουργίες προσφέρθηκαν από το επιλεγμένο θέμα για τη κατασκευή του site. Αν και το θέμα είχε προεπιλεγμένο builder τον elementor, αυτός χρησιμοποιήθηκε μόνο όπου ήταν απαραίτητο. Ολόκληρη η Αρχική Σελίδα χτίστηκε με τον κατά πολύ ελαφρύτερο builder Gutenberg. Με αυτό και μόνο το τρόπο ο χρόνος απόκρισης της ιστοσελίδας μειώθηκε κατά 2,5 δευτερόλεπτα.

Για οτιδήποτε δεν παρείχε το θέμα και ζητήθηκε, έγιναν custom κατασκευές. Η ιστοσελίδα protiporta.gr είναι ήδη σε λειτουργία και μπορείτε να την επισκεφτείτε.