woodtco

Ιστοσελίδα εταιρίας εμπορίου ξυλείας

Ταυτότητα:
Ιστοσελίδα εταιρικής παρουσίασης και προϊόντων

Εργασία: Κατασκευή ιστοσελίδας – παρουσίαση προϊόντων

Θέμα: Archi

Builder: WPBakery

Ιδιοκτήτης: Δημήτρης Τακάς

Εμπόριο – Εισαγωγές Ξυλείας

Η οικογένεια Τακά δραστηριοποιείται στο χώρο της ξυλείας περισσότερα από 60 χρόνια. Με τη βιομηχανική της μονάδα να έχει έδρα στον Ασπρόπυργο και με συνεργάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό, η εταιρία Woodtco ξεκίνησε τη διαδραστική της παρουσία και στο χώρο του διαδικτύου.

Από τους ιδιοκτήτες ζητήθηκε, και από τη πλευρά μας σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε, ένα website με τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Να έχει αισθητική που να τη ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.
  2. Να παρουσιάζει και να εμφανίζει στο διαδίκτυο το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών.
  3. Και τέλος, να παρουσιάζει ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων που εμπορεύεται ο βιομηχανικός της τομέας.

Για το 1ο μέρος.

Η κατασκευή έγινε σε template μιας από τις δημοφιλέστερες κατασκευάστριες εταιρίες θεμάτων, της Ocean. Το θέμα ήταν δύσκολο κι απαιτητικό, με τη προσαρμογή του στις ανάγκες της εταιρίες να χρειάζεται πολλαπλές παρεμβάσεις: Τόσο στο style (CSS) του θέματος, όσο και στα ίδια του τα αρχεία (php). Οι εικόνες παρουσίασης των εγκαταστάσεων απαίτησαν και δέχτηκαν την απαιτούμενη επεξεργασία, ώστε να δώσουν τον τελικό τόνο στο ζητούμενο αισθητικό αποτέλεσμα.

Για το 2ο μέρος.

Εδώ δεν αρκούσε μια απλή σελίδα Υπηρεσιών. Θέλαμε η καθεμία από τις υπηρεσίες να έχει τη θέση της στις μηχανές αναζήτησης, έτσι η κάθε υπηρεσία παρουσιάζεται σε ξεχωριστή σελίδα. Και η καθεμία από τις σελίδες αυτές θα έπρεπε να εξασφαλίζει τρία πράγματα.

  • Πρώτον, ένα ελκυστικό design.
  • Δεύτερον, μια ομαλή πλοήγηση προς τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Αυτό επιτεύχθηκε με τη προσθήκη ενός νέου μενού που θα περιέχεται σε καθεμία από αυτές.
  • Και τρίτο και σημαντικότερο: το απαιτούμενο SEO, που θα τις βοηθούσε να αναρριχηθούν στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι, τόσο τα κείμενα όσο και οι εικόνες που περιέχονται στις σελίδες αυτές, προσαρμόστηκαν σύμφωνα με όλους τους κανόνες του SEO.

Για το 3ο μέρος.

Το δειγματολόγιο των προϊόντων της εταιρίας Woodtco χωρίζεται σε περισσότερες από μια κατηγορίες και υποκατηγορίες. Ένα απλό photo gallery δεν θα ήταν αρκετό για τη σωστή παρουσίασή του.

Το στήσιμο και η παρουσίαση των προϊόντων έγινε σε περιβάλλον WooComerce. Δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες κατηγορίες κ΄ υποκατηγορίες, και αφού αναλύθηκε το σύνολο των (μέχρι στιγμής διαθέσιμων) προϊόντων, επιλέχθηκαν οι κατάλληλες ετικέτες. Δημιουργήθηκαν τα απαιτούμενα μενού και προστέθηκαν οι κατάλληλες μικροεφαρμογές σε σημεία – κλειδιά της σελίδας. Και το τελικό αποτέλεσμα είναι πως ο επισκέπτης με πολλαπλούς τρόπους (αναζήτηση, φίλτρα, μενού, κατηγορίες, ετικέτες) να μπορεί να μεταβαίνει απ΄ ευθείας στα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν.

Κάτι εξ΄ ίσου σημαντικό: σε όλες τις εικόνες των προϊόντων προστέθηκαν alt attributes και περιγραφές, συμβάλλοντας έτσι δραστικά στο SEO της ιστοσελίδας. Έτσι, πολύ σύντομα, τα διαθέσιμα προϊόντα της εταιρίας woodtco θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις των εικόνων Google.

Τελική επεξεργασία.

Παρά το “βάρος” του επιλεγμένου θέματος, ο σχεδιασμός έγινε ώστε συνολικά η ιστοσελίδα να έχει λιτή κατασκευή. Στην Αρχική της σελίδα παρουσιάζονται επιγραμματικά οι βασικές πληροφορίες της επιχείρησης, έτσι ένα από τα σημαντικά στοιχεία μιας ιστοσελίδας, η ταχύτητα απόκρισής της, κρατήθηκε σε πολύ χαμηλές τιμές. Πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε:

Τέλος, η σελίδα συνδέθηκε με τα Google Analytics για την ανάλυση των στατιστικών της στοιχείων. Χαρτογραφήθηκε στη κονσόλα της Google ώστε να διαβάζεται και να κατατάσσεται το νέο περιεχόμενό της, και είναι πλέον στη διάθεση των επισκεπτών της.

Ευχόμαστε καλή κι επιτυχή διαδικτυακή παρουσία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *