Βίντεο

Τι είναι τα Custom Fields

Τι είναι τα Custom Fields

Τα Προσαρμοσμένα Πεδία (Custom Fields) είναι επιπλέον πεδία (ή φόρμες) που προσθέτουμε στη διαχείριση μιας σελίδας. Συμπληρώνοντας τα πεδία αυτά ο διαχειριστής της σελίδας έχει τη δυνατότητα να

  • προσθέτει νέες λειτουργίες σε μια σελίδα, είτε να
  • διαμορφώνει το design της σελίδας σύμφωνα με προκαθορισμένες αλλαγές, ή
  • να προσθέτει νέο περιεχόμενο στη σελίδα, το οποίο θα εμφανίζεται αυτόματα με ένα προκαθορισμένο design.

Το τι είναι τα custom fields πιθανόν να μοιάζει αδιάφορο στο μέσο διαχειριστή μιας ιστοσελίδας. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όμως όπου η ύπαρξή τους θα του λύσει τα χέρια. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε αναλυτικά:

  • Τι είναι τα custom fields.
  • Παραδείγματα όπου θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα ή και απαραίτητα.
  • Πως τα δημιουργούμε.
  • Πως εμφανίζουμε το περιεχόμενό τους σε μια σελίδα.

Σημείωση: στο μεγαλύτερο τμήμα του το βίντεο είναι τεχνικό και απευθύνεται κυρίως σε κατασκευαστές ιστοσελίδων. Παρ΄ όλα αυτά αν κάποιος δεν έχει ή δεν ενδιαφέρεται για τις αντίστοιχες τεχνικές γνώσεις, μπορεί να δει το παράδειγμα και το αποτέλεσμα στο τέλος της κατασκευής!

Τι είναι και πως δημιουργούμε custom taxonomies

Τι είναι τα custom taxonomies (video)

Ως ταξινομίες (ή taxonomies) στο χώρο της ιστοσελίδας ορίζουμε τα στοιχεία που επιτρέπουν την ομαδοποίηση του περιεχομένου ενός website. Τα γνωστά taxonomies με τα οποία ομαδοποιούμε τα άρθρα ενός blog είναι οι κατηγορίες (categories) και οι ετικέτες (tags). Με τα custom taxonomies δημιουργούμε επιπλέον τέτοια στοιχεία που βοηθούν τη καλύτερη ομαδοποίηση των άρθρων ή οποιουδήποτε άλλου είδους περιεχομένου (post type).

Με απλά λόγια: αν έχετε δυσκολία στο να κατηγοριοποιήσετε τα άρθρα στο blog ή τα προϊόντα σε ένα κατάστημα, η δημιουργία ενός custom taxonomy πιθανόν να σας λύσει τα χέρια.

Το παρακάτω βίντεο που ακολουθεί χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος εξηγείται αναλυτικά τι είναι τα custom taxonomies. Στο 2ο μέρος δίνονται παραδείγματα περιπτώσεων που η δημιουργία custom taxonomy δίνει λύση στη παρουσίαση του περιεχομένου. Και στο 3ο του μέρος εξηγείται βήμα βήμα πως γίνεται η δημιουργία του στο WordPress.

Custom Post Types. Τι είναι και πως τα δημιουργούμε

Τι είναι τα Custom Post Types (video)

Ως Post Types ορίζονται τα είδη περιεχομένου που μπορούν να προστεθούν σε μια ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα. Τα Custom Post Types είναι είδη περιεχομένου, διαφορετικά από τα άρθρα, τις σελίδες ή τα προϊόντα, τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε εμείς.

Στο video παρουσιάζεται αναλυτικά τι είναι τα post types. Καταδεικνύεται ποια θα μπορούσε να είναι η ανάγκη να τα δημιουργήσουμε. Και δείχνει μέσα από παράδειγμα πως το κάνουμε αυτό.