Πως να φτιάξω σάιτ μόνος μου

Κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν – Πως να φτιάξω site μόνος μου

Στο προηγούμενο άρθρο απαντήσαμε σε ένα ουσιαστικό ερώτημα, στο αν και πότε ενδείκνυται η κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν. Είδαμε επίσης τις δυνατότητες προς αυτή τη κατεύθυνση που δίνει η αντίστοιχη πλατφόρμα της google. Σε αυτό το άρθρο συνεχίζουμε να αναζητούμε απαντήσεις στο ερώτημα που ενδιαφέρει πολλούς: πως να φτιάξω site μόνος μου.

Παρατήρηση: Σε αυτή τη σειρά άρθρων εξετάζουμε τις δημοφιλείς πλατφόρμες κατασκευής δωρεάν site. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς θα δούμε γιατί δεν ενδείκνυται για έναν επαγγελματία να φτιάξει ένα δωρεάν site με αυτές τις πλατφόρμες. Ενώ για επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας ή e-shop συνίσταται κάποιο από τα δημοφιλέστερα CMS όπως το WordPress.

Δείτε σε αυτό το σύνδεσμο γιατί κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress.

Αν ενδιαφέρεστε να κατασκευάσετε μόνος/η την ιστοσελίδας σας με WordPress, δείτε περισσότερα σε αυτό το σύνδεσμο.

Πως να φτιάξω site μόνος μου – οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες για κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν

Σημείωση. Σε καθεμία από τις παρακάτω πλατφόρμες δημιουργήσαμε κάποια δείγματα. Να αναφέρω ότι για καθεμία από τις κατασκευές αυτές:

  • Για χάρη χρόνου δημιουργήθηκε μόνο η αρχική σελίδα. Οι υπόλοιπες σελίδες που εμφανίζονται στο μενού, είτε είναι κενές είτε αφέθηκαν όπως στο προεπιλεγμένο θέμα.
  • Χρησιμοποιήθηκαν ως φώτο (κυρίως) αυτές των προεπιλεγμένων θεμάτων.
  • Όσο κι αν ήταν δελεαστικό, δεν γράφτηκε ούτε μια εντολή κώδικα για να μορφοποιηθούν τα όποια στοιχεία. Χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι δυνατότητες που δίνει η δωρεάν έκδοση, που είναι και αυτές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο μη ειδικός που ζητά απάντηση στο ερώτημα πως να φτιάξω site μόνος μου.
  • Διερευνήθηκαν και παρουσιάζονται οι (μη δωρεάν) δυνατότητες που θα δώσουν πιο επαγγελματική εμφάνιση στο site.

Συνεχίζουμε.

2. WordPress.com

Η πλατφόρμα της wordpress που δημιουργεί τις επαγγελματικές ιστοσελίδες βρίσκεται στην κι εγκαθίσταται από τη διεύθυνση wordpress.org. Η χρήση του συγκεκριμένου CMS απαιτεί κάποιες βασικές γνώσεις που δεν τις έχει ο μη ειδικός. Απεναντίας, στη διεύθυνση wordpress.com θα βρούμε αυτό που μας ενδιαφέρει.

Πρώτα βήματα

Πηγαίνουμε στη διεύθυνση wordpress.com και πατάμε το κουμπάκι με τα πρώτα βήματα. Αμέσως μετά τη δημιουργία του λογαριασμού μας, η πλατφόρμα μπαίνει στο ζουμί: μας ζητά τι ιστοσελίδα θέλουμε να φτιάξουμε:

ο πίνακας εισόδου της WordPress.com

Επειδή εμείς είμαστε μεγάλοι businessmen (ή businesswomen) θα πατήσουμε το business, οπότε θα μας ζητήσει τη κατηγορία επιχείρησης που έχουμε. Εμείς έχουμε ένα υπέροχο εστιατόριο, και θα φτιάξουμε τέτοια σελίδα. Πατάμε λοιπόν το restaurant, και μας δίνει το προεπιλεγμένο θέμα που υπάρχει γι΄ αυτή τη κατηγορία.

Συνεχίζουμε δίνοντας  το όνομα του site. Επιλέγουμε κάποιο από τα (περιορισμένα) μοτίβα που προσφέρονται και αμέσως μετά δίνουμε τη διεύθυνση του site. Το δικό μας εστιατόριο είναι για φαγητό και ποτό, έτσι ονομάζεται ΦαγοΠότης. Η δε διεύθυνση που επιλέξαμε να έχει είναι η fagopotisfood. Κι εδώ αρχίζουν τα ωραία.

Ο fagopotisfood θα θέλαμε να ανταποκρίνεται στη πληκτρολόγηση www.fagopotisfood.gr, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Δεν γίνεται δωρεάν, τουλάχιστον. Στη μοναδική δωρεάν επιλογή το site μας θα εμφανίζεται με τη διεύθυνση www.fagopotisfood.wordpress.com, την οποία κι επιλέγουμε:

Η πλατφόρμα θα επιμείνει να μας ζητήσει να πληρώσουμε, εμείς στη κορυφή της σελίδας που θα μας στείλει θα πατήσουμε το κουμπάκι “Start with a free site”, και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το πρώτο μας δωρεάν site!

Η κατασκευή

Μπαίνοντας στο προ-διαμορφωμένο site, στα αριστερά βρίσκεται η σελίδα μας και στα δεξιά αυτό που, για χάρη αστεϊσμού, θα ονομάσουμε builder. Η δωρεάν έκδοση δίνει υποτυπώδη μόνο δυνατότητες, με τις οποίες θα προσπαθήσω να δω πως να φτιάξω site μόνος μου.

Τα πράγματα είναι (σχετικά) απλά. Κάνουμε κλικ σε καθένα από τα στοιχεία της σελίδας (τίτλο, κεφαλίδες, κείμενα, εικόνες) και αυτόματα μπαίνουμε στον editor που τα διαμορφώνει. Έχουμε δυνατότητα να αλλάξουμε μέγεθος, χρώμα και στοίχιση στα κείμενα ή στους τίτλους. Πατώντας επάνω σε μια εικόνα και στο κουμπάκι με το μολυβάκι που ανοίγει, μπορούμε να της αλλάξουμε τη θέση, τη διάσταση ή να ανεβάσουμε νέα εικόνα στη θέση της. Αν κάποιο στοιχείο δεν μας αρέσει το διαγράφουμε, ενώ με ένα κουμπάκι “+” που θα ανακαλύψουμε πάνω αριστερά μπορούμε να εισάγουμε νέα στοιχεία: νέα πλαίσια, buttons, φόρμες επικοινωνίας κτλ.

Και σε λίγα λεπτά, το site μας είναι έτοιμο!

Για τις ανάγκες του άρθρου, εισήγαγα το ανύπαρκτο εστιατόριο “ΦαγοΠότης” στο θαυμαστό χώρο του διαδικτύου. Δείτε το κάνοντας κλικ στην εικόνα. Είναι ένα εκπληκτικό εστιατόριο, έτσι μου έρχεται να πάω κάποια μέρα κι εγώ.

Για να γίνει επαγγελματικό

Το δικαίωμα να αλλάξουμε το domain name από fagopotisfood.wordpress.com σε fagopotisfood.gr το πληρώνουμε με τη βασική αναβάθμιση του πακέτου, με κόστος 72 ευρώ ανά έτος. Με αυτό αγοράζουμε μόνο το δικαίωμα, όχι και την ίδια τη κατάληξη: η πλατφόρμα προσφέρει πληθώρα καταλήξεων (όπως .com, .blog, .eu κτλ), αλλά όχι τη κατάληξη .gr. Αν την επιθυμούμε διακαώς, τότε θα πρέπει να την αγοράσουμε από κάποια άλλη υπηρεσία (κόστος περίπου 10 ευρώ ανά έτος) και να τη περάσουμε εδώ, ευτυχώς με αυτόματο τρόπο που μπορεί να το κάνει κι ένας αρχάριος.

Το βασικό πακέτο δίνει πολλές περισσότερες επιλογές, όχι όμως όσες απαιτούνται για μια επαγγελματική σελίδα. Η δυνατότητα σύνδεσης με google analytics δίνεται στο αμέσως επόμενο πακέτο. Ομοίως και η δυνατότητα δημιουργίας του footer της σελίδας (το τμήμα της που βρίσκεται στο κάτω μέρος) όπου θα μπορούμε πλέον να εξαφανίσουμε το “A WordPress.com Website” που εμφανίζεται μονίμως εκεί και να το μετατρέψουμε ίσως σε κάτι σαν “Created by fagopotis.gr” ή σε οτιδήποτε επιθυμούμε. Αυτόματα, η τιμή εκτοξεύεται στα 300 ευρώ ανά έτος, ενώ η επιπλέον δυνατότητα πώλησης προϊόντων ή υπηρεσιών μας δίνει τη χαριτωμένη τιμή των 540 ευρώ ανά έτος:

Ο τιμοκατάλογος της WordPress.com

Τιμές χωρίς ΦΠΑ.

Η αναβάθμιση σε οποιοδήποτε από αυτά τα πακέτα δίνει πρόσβαση σε νέα θέματα. Και το σημαντικότερο, σε οποιαδήποτε πρόσθετα προγράμματα (plugins) έχει στη διάθεσή του και ο κατασκευαστής ιστοσελίδας με wordpress.org. Έτσι, σε αντίθεση με πλατφόρμες που θα δούμε παρακάτω, τα όποια έξοδα για να πάρει η σελίδα επαγγελματική μορφή, περιορίζονται εδώ.

Συμπέρασμα

Οι ελάχιστες επιλογές της δωρεάν χρήσης της πλατφόρμας δίνουν περιορισμένο αισθητικό αποτέλεσμα. Τα έτοιμα θέματα είναι ελάχιστα ενώ ο υποτυπώδης builder απαγορεύει πρακτικά να κατασκευαστεί κάτι αξιόλογο από λευκό χαρτί, ακόμη και από έναν επαγγελματία. Η πλατφόρμα θα μπορούσε να είναι στις επιλογές μας μόνο για τη χρήση blog ή για κάτι που θα είναι μόνο για προσωπική χρήση.

Οπότε, προχωράμε στην επόμενη πλατφόρμα για κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν.

3. Weebly

Η αισθητική εδώ αρχίζει να αλλάζει. Ο αριθμός έτοιμων θεμάτων για επιλεγμένες επαγγελματικές κατηγορίες είναι μεγαλύτερος. Οι δε επαγγελματικές φωτογραφίσεις των έτοιμων θεμάτων δίνουν μια πιο στιβαρή εικόνα στην ιστοσελίδα. Και το σημαντικότερο απ΄ όλα, ένας πολύ λειτουργικός drag and drop builder θα κάνει τη ζωή εύκολη ακόμη και στο πιο αρχάριο!

Πρώτα βήματα

Μπαίνουμε στη διεύθυνση weebly.com, δίνουμε τα στοιχεία μας και πατάμε το πλαίσιο “I just need a website”. Επιλέγουμε το θέμα που μας ταιριάζει και με το start editing πάνω δεξιά είμαστε ήδη στη διαχείριση της σελίδας.

Δίνουμε το τίτλο του site. Ορίζουμε τη διεύθυνσή του, όπου στη δωρεάν έκδοση θα εμφανίζεται ως www.hdieuthinsi.weebly.com και αγνοούμε τις χρεώσεις που μας ζητάει, κλείνοντας το αντίστοιχο παράθυρο.

Και ξεκινάμε τη κατασκευή. Εμείς φτιάξαμε μια ιστοσελίδα όπου ο επισκέπτης θα βλέπει είδη για το σπίτι και ρούχα για τον εαυτό του. Δεν θα έχει σύστημα πληρωμών έτσι ο επισκέπτης δεν θα μπορεί να κάνει shoping, έτσι δώσαμε στο site το εκπληκτικό όνομα Rouhing.

Η κατασκευή

Στα αριστερά βρίσκεται ο builder, δεξιά το site και επάνω μια σημαντική γραμμή εργαλειών, απ΄ όπου και θα ξεκινήσουμε.

Πατώντας στο pages δημιουργούμε τις υποσελίδες του site και παράλληλα το μενού, ενώ έχουμε τη δυνατότητα κάποιες σελίδες να μην εμφανίζονται στο menu.

Το θέμα έχει ήδη κάποιες έτοιμες σελίδες. Κάνουμε κλικ πάνω σε καθεμία από αυτές και στη καρτέλα που ανοίγει ορίζουμε το όνομα με το οποίο θέλουμε να εμφανίζεται στο μενού, καθώς και άλλες χρήσιμες λειτουργίες.  Γυρνώντας πίσω, είτε πηγαίνουμε στην διαμόρφωση της επόμενης σελίδας ή με το “+” δημιουργούμε νέα σελίδα. Κάτι που δεν το συναντήσαμε στις άλλες πλατφόρμες ως τώρα είναι ότι, με τη δημιουργία της σελίδας ορίζεται ταυτόχρονα και το μενού της ιστοσελίδας!

Από το μενού τώρα, πηγαίνουμε σε κάποια από τις σελίδες που θέλουμε να διαμορφώσουμε. Στην οριζόντια γραμμή εργαλειών πηγαίνουμε στον builder. Αριστερά θα δούμε τα διάφορα στοιχεία που μπορούμε να προσθέσουμε, δεξιά η ιστοσελίδα μας

Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε στοιχείο της ιστοσελίδας, μπορούμε να αλλάξουμε τα κείμενα ή τις εικόνες. Για να προσθέσουμε κάτι, πχ μια εικόνα, πολύ απλά:

  • Επιλέγουμε το image από την εργαλειοθήκη αριστερά.
  • Τη τοποθετούμε στο σημείο της σελίδας που επιθυμούμε.
  • Πιάνουμε με το ποντίκι οποιαδήποτε άκρη της και διαμορφώνουμε το μέγεθός της.
  • Κάνουμε κλικ πάνω στο πλαίσιο που έχουμε δημιουργήσει, κι επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε: είτε από τη βιβλιοθήκη, είτε ανεβάζοντας νέα είτε εισάγοντας ένα link ώστε να διαβαστεί από κάπου που είναι ήδη ανεβασμένη.

Το χτίσιμο του site συνεχίζεται με αυτό το τρόπο. Είναι απλό, γρήγορο κι έτοιμο σε λίγα λεπτά! Ας το δούμε:

Για να γίνει επαγγελματικό

Η Weebly προσφέρει ευκολία κατασκευής και ταυτόχρονα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Εύκολα κάποιος θα δελεαστεί να προχωρήσει στην αναβάθμιση αγοράζοντας κάποιο από τα προσφερόμενα πακέτα. Ας δούμε τι προσφέρουν.

Με μόλις 48 ευρώ το χρόνο έχουμε φιλοξενία της ιστοσελίδας και δυνατότητα καταχώρησης domain name. Κι εδώ δυστυχώς δεν μας δίνεται η κατάληξη .gr, έτσι ένα τέτοιο όνομα θα πρέπει να το αγοράσουμε από κάπου αλλού. Ο χώρος που δίνεται (500 Mb) απαγορεύει ουσιαστικά να εμφανίσουμε ένα gallery φωτογραφιών. Κι επιπλέον, με την αγορά αυτού του πακέτου στο site πιθανόν να εμφανίζονται… διαφημίσεις, οπότε θα πάμε στο επόμενο.

84 ευρώ ετησίως. Τώρα έχουμε όνομα, μπορούμε να διώξουμε το σηματάκι W της Weebly από τη καρτέλα του browser και να βάλουμε το δικό μας. Ο χώρος είναι απεριόριστος, μπορούμε να βάλουμε όσες φώτο θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε να ανεβάσουμε video. Δεν μπορούμε επίσης να έχουμε σελίδες που να εμφανίζονται μόνο σε συγκεκριμένους χρήστες, πχ με κάποιο κωδικό, ενώ στο blog μας δεν μπορεί να γράψει κάποιος άλλος, εκτός αν του δώσουμε τον κωδικό μας: το πακέτο αυτό, δεν υποστηρίζει περισσότερους από έναν χρήστες.

Θα πάμε στο επόμενο πακέτο λοιπόν. 132 ευρώ ανά έτος (τιμή χωρίς ΦΠΑ, πάντα). Εδώ έχουμε (σχεδόν) ό,τι χρειαζόμαστε, εκτός αν θέλουμε να πουλήσουμε προϊόντα. Για την ακρίβεια, με το πακέτο αυτό μπορούμε να τοποθετήσουμε μέχρι 25 προϊόντα, για κανονικό ηλεκτρονικό κατάστημα θα δίνουμε κάθε χρόνο 236 ευρώ.

Τιμοκατάλογος της Weebly
Συμπέρασμα

Αν θέλουμε μια ελκυστική παρουσίαση αλλά όχι επαγγελματική ιστοσελίδα η weebly θα είναι ίσως από τις σημαντικότερες επιλογές μας. Προσοχή κι εδώ, να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε. Για παράδειγμα ε αντίθεση με τα site της google, εδώ δεν έχουμε δωρεάν δυνατότητα παρουσίασης εγγράφων. Δεν έχουμε, παρά αυτό που βλέπουμε. Σε όσον αφορά τώρα τη περίπτωση αναβάθμισής της:

Οι τιμές φαίνονται κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές της wordpress.com, χρειάζεται όμως προσοχή. Τα περισσότερα από τα πρόσθετα προγράμματα που απαιτούνται για να γίνει λειτουργική μια ιστοσελίδα βρίσκονται στη wordpress δωρεάν. Απεναντίας, η weebly διαθέτει ελάχιστα προγράμματα δωρεάν, και σε αυτά δωρεάν είναι μόνο οι υποτυπώδεις λειτουργίες τους. Ενδεικτικά, η εισαγωγή μιας 2ης γλώσσας θα κοστίσει επιπλέον 35 ευρώ ανά έτος, η ενσωμάτωση ενός slider… 48 ευρώ ανά έτος και… ας σταματήσουμε εδώ.

Και να δούμε την επόμενη πλατφόρμα για κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν.

4. site123

Μια ιδιόμορφη πλατφόρμα. Είναι ιδανική για μια μονοσέλιδη παρουσίαση, όπως ένα βιογραφικό ή μια σελίδα που παρουσιάζει βασικές πληροφορίες. Προσωπικά, τη βρήκα αρκετά περίπλοκη για τη δημιουργία πολυσέλιδης ιστοσελίδας. Ας τη δούμε.

Πρώτα βήματα

Μπαίνουμε στη σελίδα site123.com και πατάμε το κουμπάκι star here. Μας ζητάει το είδος του site που θέλουμε να φτιάξουμε και αμέσως μετά, τα δικά μας στοιχεία και το όνομα του site. Και… το site είναι έτοιμο, με το πίνακα διαχείρισης δεξιά όπου θα κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές.

Εμείς, επιλέξαμε να φτιάξουμε τη παρουσίαση του νέου μας, εντελώς ανύπαρκτου γυμναστηρίου. Μας έπιασε η fit διάθεση και θα κάνουμε .

Η κατασκευή

Οι κατασκευαστές αυτής της πλατφόρμας είχαν μια ιδέα. Αντί να δώσουν στον χρήστη τα απαραίτητα στοιχεία για να τα ενσωματώσουν στην ιστοσελίδα, σκέφτηκαν το εξής.

Να μη δώσουν κανένα στοιχείο. Αντί γι΄ αυτό, να δημιουργήσουν έτοιμα τμήματα σελίδας, και ο χρήστης να ενσωματώνει όποια από αυτά χρειάζεται. Κανονικά τι κάνουμε: δημιουργούμε ένα row, το χωρίζουμε σε στήλες αν είναι απαραίτητο, και βάζουμε στο row ή σε καθεμία από τις στήλες εικόνα και κείμενο, ή εικόνες και κάτω από αυτές κείμενο, ή ό,τι θέλουμε. Εδώ, απεναντίας, έχουμε έτοιμες όλες τις πιθανές  γραμμές που θα θέλαμε να περιέχει η σελίδα, και επιλέγουμε μεταξύ των έτοιμων μορφοποιήσεων που περιέχει η δωρεάν πλατφόρμα.

Τα layers αυτά η πλατφόρμα έχει αποφασίσει να τα ονομάζει “σελίδες”. Αλλά πριν πάμε σε αυτές, ξεκινάμε από την Αρχική. Ήδη έχουμε μια έτοιμη Αρχική σελίδα, από τον – ας τον ονομάσουμε αφού έτσι θέλουν – builder στα αριστερά την επιλέγουμε και κάνουμε τη διαμόρφωσή της.

Στο text αλλάζουμε το κείμενο, αλλά και τη γραμματοσειρά και το τρόπο που θα εμφανίζεται. Στο image – προφανώς – δουλεύουμε με την εικόνα, ενώ στο custom ορίζουμε τη μορφή που θα έχει το σαλόνι (το header) της ιστοσελίδας.  Οι επιλογές από έτοιμα designe για το header είναι ομολογουμένως πολλές.

Οι σελίδες τώρα. Πηγαίνοντας στο pages δημιουργούμε ένα ένα τα layers που διαμορφώνουν το χτίσιμο της Αρχικής σελίδας, από ένα σχετικά μικρό αριθμό προδιαμορφομένων designe. Επιλέγουμε αν η συγκεκριμένη σελίδα θα εμφανίζεται στο menu. Ενώ αν αποφασίσουμε το layer να περιέχει ένα button, έχουμε επίσης προδιαμορφωμένες τις σελίδες που θα προσγειώνεται ο χρήστης κατά το κλικ σε αυτά.

Το δικό μας γυμναστήριο, ως μονοσέλιδη παρουσίαση, σε λίγα λεπτά έγινε κάπως έτσι. Δείτε το, έχει μέχρι και yoga.

Για να γίνει επαγγελματικό

Τη βασική του επαγγελματική μορφή θα τη πάρει με 92 ευρώ το χρόνο. Θα έχουμε δυνατότητα να αγοράσουμε ξεχωριστά και να ενσωματώσουμε domain με κατάληξη .gr, θα εμφανίσουμε το δικό μας icon στη καρτέλα του browser και θα διαμορφώσουμε το footer με τα δικά μας στοιχεία. Σε αντίθεση με τις άλλες πλατφόρμες, εδώ παίρνουμε ακριβώς αυτό που βλέπουμε. Δεν υπάρχει πληθώρα (δωρεάν ή πληρωμένων) προγραμμάτων που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα ή την αισθητική της σελίδας. Τα δε μεγαλύτερα πακέτα δίνουν τη δυνατότητα online πωλήσεων, ανάλογα με το μέγεθος των προς διάθεση προϊόντων.

Συμπέρασμα

Η δωρεάν έκδοση της πλατφόρμας είναι δελεαστική για τη δημιουργία μιας προσωπικής παρουσίασης. Ένα βιογραφικό σημείωμα ή ένα portfolio θα μπορούσαν πάρουν γρήγορα κι εύκολα μια κομψή παρουσία και να εντυπωσιάσουν τους αποδέκτες τους. Η ιδιομορφία του builder άλλους θα τους ξενίσει και άλλοι θα τη βρουν συναρπαστική. Προσωπικά, το όλο σύνολο θα το κατέτασσα στη κατηγορία του “πολύ ενδιαφέρον”.

Πως να φτιάξω site μόνος μου – δείτε το 3ο και τελευταίο μέρος της έρευνας

Λίγες ακόμη παρουσιάσεις σε δημοφιλής πλατφόρμες για το πως να φτιάξω site μόνος μου. Θα ρίξουμε μια ματιά στη wix και τη Squarespace. Και όπως έχουμε πει, θα πούμε ποιες είναι οι παγίδες που κρύβονται στις πλατφόρμες που προσφέρουν κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν.

Διαβάστε το 3ο μέρος εδώ!

    Για να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα νέα άρθρα μας στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας



    Αφήστε ένα Σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *